Work with us

Step 1 of 4 - Wat zoek je?

Waar ben je naar op zoek?(Required)

5 videotrends voor 2024

Trends

Leestijd: 3 min.

-

Door: Sharon

In de snel evoluerende wereld van sociale media is video de koning geworden. Of het nu gaat om vermakelijke TikTok-video’s, informatieve YouTube-tutorials of boeiende Instagram-verhalen, videocontent domineert onze feeds en houdt ons gekluisterd aan onze telefoon. Als je als individu of bedrijf relevant wilt blijven op social media, is het van essentieel belang om op de hoogte te blijven van de nieuwste videotrends.

1. Short video

Maar liefst 96% van de social media gebruikers heeft de voorkeur voor short video. Short video’s zijn gemaakt door en voor smartphone gebruikers en duren 15 tot 60 seconden. Ze zijn makkelijk verteerbaar en worden ondersteund met een trending audio. Ondertiteling speelt een belangrijke rol, want veel gebruikers spelen zonder geluid de video af. Daarnaast is de video ook toegankelijk voor doven en slechthorenden. Hoe kun je hier op inspelen? Laat producten zien, varieer in shots, pas een verrassingselement toe, doe een challenge, deel je kennis of neem de kijker mee achter de schermen.

2. Verticale mobile video’s

Met de groeiende populariteit van Instagram Stories, Reels en TikTok worden video’s steeds vaker in een verticaal formaat bekeken. Verticale video’s bieden een meer gebruikersvriendelijke ervaring, omdat ze het hele scherm vullen en zo je content extra op laten vallen. Dit is essentieel, aangezien opvallen te midden van talloze vergelijkbare inhoud op zichzelf al een uitdaging vormt.

Wanneer je van plan bent om een video te maken, is het belangrijk om eerst te overwegen welk platform je wilt gebruiken en voor welke doelgroep je de video maakt. Op basis daarvan kun je het meest geschikte formaat bepalen voordat je aan de productie van je video begint.

Tip: gebruik het formaat 9:16 of 4:5 zodat je de video zowel op Instagram als LinkedIn kunt plaatsen.

3. Storytelling met video

Het vertellen van verhalen is sinds jaar en dag een krachtig middel geweest om de aandacht van een publiek te trekken. Video’s lenen zich uitstekend voor storytelling omdat ze visuele en auditieve elementen combineren. Bedrijven en individuen gebruiken video’s om hun merkverhaal te delen, persoonlijke anekdotes te delen en emotionele connecties op te bouwen.

4. Educatieve content

Wie is er nu niet op zoek naar waardevolle informatie? Het maken van educatieve video’s, zoals tutorials, how-to’s en tips, is een geweldige manier om betrokkenheid op te bouwen en de expertise die jouw bedrijf bezit te tonen. Dit geldt vooral voor platforms als YouTube Shorts en TikTok, waar mensen vaak zoeken naar oplossingen voor problemen waarvan ze misschien wel helemaal niet wisten dat ze deze hadden. Klinkt herkenbaar?

5. AI video tools

De kracht van AI ligt in het vermogen om zichzelf snel te verbeteren en ‘slimmer’ te worden dankzij machine learning. Dit betekent dat AI met minimale inspanning foutloze content kan genereren die direct geschikt is voor verschillende platformen. Je kunt AI inzetten om inspiratie op te doen voor nieuwe videoconcepten, om online advertenties te maken of om teksten te schrijven voor in je video.

Onze favoriete tools op een rijtje: Canva Magic Studio, Captions, Premiere Pro, Midjourney, ChatGPT.

Door: Sharon