Zo maak je de ideale Reel - FYX

Work with us

Step 1 of 4 - Wat zoek je?

Waar ben je naar op zoek?(Required)

Zo maak je de ideale Reel

Tips

Leestijd: 3 min

-

Door: Sharon

Als je een Reel maakt, wil je natuurlijk dat die door zoveel mogelijk mensen bekeken wordt. Hoe kan je die views verhogen? Met de juiste lengte van jouw video’s kun je jouw Reels optimaliseren en veel meer views bereiken. Om de views te verhogen werken korte video’s het best.

De ideale lengte hiervoor is 3 tot 10 seconden en het liefst heb je dat mensen jouw video herhalen en dus meerdere keren bekijken. Zodra je Reels meerdere keren bekeken wordt door dezelfde kijker, dan wordt jouw account gepusht door het algoritme en vergroot je je bereik. In dit blog delen we vijf tips om de perfecte reel te maken.

Verrassingselement

Voeg een verrassingselement toe aan het einde van je Reel. Dit zorgt ervoor dat de kijker direct besluit de video opnieuw af te spelen.

Loop Reel

Je kunt een Loop Reel creëren door het einde van je video naadloos te laten overvloeien in het begin. Kijkers realiseren zich vaak pas na herhaaldelijk kijken dat ze dezelfde video steeds opnieuw afspelen.

Ondertiteling

Niet alle kijkers hebben hun geluid aan staan, dus het toevoegen van ondertiteling is een must. Dit vergroot de toegankelijkheid van je Reel en zorgt ervoor dat je boodschap overkomt, zelfs zonder geluid.

Verticaal filmen

Zorg er altijd voor dat jouw video verticaal gefilmd is en gebruik daarvoor de juiste afmetingen. Reels worden op verschillende manieren in de Instagram feed weergegeven, dus hier gelden verschillende formaten voor, zie onderstaand. Als de juiste formaten kloppen, is het tijd om belangrijke informatie, tekst en stickers neer te zetten. Hierbij moet je rekening houden met de caption en buttons bij de formaten 2:3 en 9:16.

Cover

Een omslag voor een Reel is essentieel. Deze moet voor zowel de feed als de Reels tab toegankelijk zijn. Je kunt hiervoor de afmeting 1:1 aanhouden. Zo voorkom je bijvoorbeeld dat een gezicht wordt afgesneden op de feed. Je kunt dit altijd even controleren voordat je de Reel gaat plaatsen bij profielraster.

Nu ben jij helemaal klaargestoomd om de perfecte Reels toe te passen binnen jouw contentstrategie. Heb je hier toch nog hulp bij nodig? Dan denken we graag met je mee!

Door: Sharon