Work with us

Step 1 of 4 - Wat zoek je?

Waar ben je naar op zoek?(Required)

4 must-knows voor LinkedIn

Tips

Leestijd: 2 min.

-

Door: Sharon

Voor bedrijven is LinkedIn een onmisbaar kanaal om zichtbaarheid te krijgen bij een brede groep professionals en jouw product aan te prijzen. Ook op het gebied van social advertising is het interessant om op LinkedIn te adverteren, aangezien je een doelgroep erg specifiek kunt bereiken op basis van senioriteit en de industrie waarin men actief is. In deze blog geven we vier belangrijke must-knows om de online zichtbaarheid van jouw bedrijf te vergroten op LinkedIn.

1. Algoritme

We beginnen met het algoritme, want daar zijn wat veranderingen gaande. Zodra je iets post op LinkedIn, zal je content eerder bij je connecties en volgers te zien zijn. En LinkedIn posts waarin je kennis deelt krijgen nu prioriteit. Dit betekent ook dat gewone content, zelfs de content die bedoeld is om het algoritme voor de gek te houden, niet meer op dezelfde manier wordt beloond met een groot bereik. LinkedIn waardeert nu vooral expertise en advies dat je deelt. Onthoud: als je diepere antwoorden geeft en betere gesprekken voert, zal je bericht meer mensen bereiken, en dat geldt ook voor anderen.

2. Deel pakkende content

Ontdek welke content het goed doet voor jouw doelgroep en probeer deze content items uit te breiden. Vele onderzoeken hebben al laten zien dat infographics, praktische tips, actuele topics en (korte) videoโ€™s het goed doen op LinkedIn. LinkedIn is namelijk een platform waar men geen uren op zit te scrollen in tegenstelling tot andere social media kanalen als Instagram en TikTok. Zorg dus voor snelle, efficiรซnte en likeable content.

3. Je bericht standaard optimaliseren

Er zijn een aantal โ€˜kleinereโ€™ tips waarmee je elk bericht kunt optimaliseren om zo het bereik van je bericht te vergroten.

  1. Kies een pakkende titel. Scrollen kan heel snel gaan, je bericht moet dus interessant genoeg zijn om bij stil te blijven staan en om verder te lezen. De titel is vaak het eerste wat men ziet, dus hiermee moet je de aandacht zien te grijpen. Je kunt je titel extra kracht bij geven door deze bold te maken, zoals bijvoorbeeld: ๐Ÿฑ ๐—บ๐˜‚๐˜€๐˜-๐—ธ๐—ป๐—ผ๐˜„๐˜€ ๐˜ƒ๐—ผ๐—ผ๐—ฟ ๐—Ÿ๐—ถ๐—ป๐—ธ๐—ฒ๐—ฑ๐—ถ๐—ป. Een website die je hiervoor kunt gebruiken is LingoJam.
  2. Tag en vermeld alle relevante namen in je bericht. Los van bedrijfsnamen, die je met een @ vermeld, kun je ook nog de namen van personen in eventuele afbeeldingen taggen. Met vermeldingen en tags neemt het aantal likes, reacties en vertoningen van jouw bericht toe.
  3. Gebruik #hashtags. Met je berichten bereik je je volgers maar door het gebruik van hashtags toe te passen kun je mensen bereiken die jou nog niet volgen omdat hashtags content gecategoriseerd zijn. Gebruik er minimaal drie en ga voor wat generiekere termen. In deze blog over Linkedin zou dat bijvoorbeeld kunnen zijn: #LinkedinTips #Optimize #ContentCreation. Hashtags die uit meerdere woorden bestaan, begin je met een hoofdletter. Waarom? Het is beter leesbaar waardoor er geen verwarring kan ontstaan. Ook is het beter te lezen voor blinden en slechtzienden die een screenreader gebruiken.

4. Consistent posten

Post consistent op dezelfde tijden en blijf daarmee โ€˜top of mind.โ€™ Door consistent te posten kom je vaker voorbij in het overzicht van je volgers en blijf je niet alleen in de gedachten van je doelgroep zitten maar zal je ook beloond worden met een groter bereik. Social media algoritmes zijn namelijk dol op structuur! Let wel op dat je niet te snel achter elkaar berichten post, dit kan namelijk op een tegenwerkende manier effect hebben op het bereik van je posts. Wij raden bedrijven aan om twee tot drie keer per week te posten.

Door: Sharon