Work with us

Step 1 of 4 - Wat zoek je?

Waar ben je naar op zoek?(Required)

Gemeente Amsterdam

Videoreeks stagediscriminatie

In opdracht van: Sollicitatiemarkt.nl

Concept
Content

In opdracht van wervingsadvies bureau Solicitatiemarkt.nl hebben voor de Gemeente Amsterdam een bewustwordingscampagne bedacht en opgenomen om werknemers binnen de gemeente bewust te maken van de ernst van het probleem rondom stagediscriminatie.

Van concept naar creatie

Ruim 1 op de 10 jongeren krijgt in Nederland te maken met stagediscriminatie. Dat kan komen door je achtergrond, religie maar ook bijvoorbeeld door je uiterlijk of je geaardheid. Uit recent onderzoek is zelfs gebleken dat 44% van de Marrokaans-Nederlands stagezoekenden discriminatie ervaarde.

De Gemeente Amsterdam heeft als doel gesteld om onder al haar werknemers meer bewustwording te creëren voor dit aanhoudende probleem. FYX is gevraagd om een concept uit te denken voor een videoreeks om deze doelstelling te behalen.

We bedachten een reeks, waarbij we per video het gesprek zijn aangegaan met mensen die op dagelijkse basis te maken hebben of te maken hebben gehad met dit probleem. Van onderzoekers tot studenten en van stagebegeleiders tot werknemers, iedereen kwam aan bod. We gingen stad en land af, van de Hogeschool Inholland tot een autospuiterij waar Dilara als eerste vrouwelijke werknemer een indrukwekkend verhaal vertelde.

Onze conclusie: praat erover en weet bij wie je terecht kunt als dit probleem bij jou speelt.

Bekijk video